Tags

,

Oferta speciala! Curs gratuit! Sau gratuit daca achizitionezi cursul de luna trecuta si primesti si 50% reducere pentru cursul de luna viitoare! Asa arata newsletter-ul de la o agentie de… cursuri despre orice.

Imi spunea cineva ca in ziua de astazi toata lumea vrea sa invete limbi straine/noi abilitati/orice, daca se poate, instant. Ma intreb daca are legatura cu faptul ca informatia este atat de la indemana si atat de haotica incat stam cu ochii buluciti si sarim din link in link, poate, poate se prinde ceva. Insa cititul din link in link pentru mine este haotic – citesc primul si ultimul paragraf, pentru ca sunt atatea lucruri interesante, nu? Si retin? Nu stiu cat retin. Aceste cursuri nu sunt mult prea diferite. Acum un an am inceput un curs de resurse umane la distanta. Mi se parea interesant sa inveti despre ce ii motiveaza pe oameni, despre dinamica unui grup. Dar dupa al doilea modul (din 16 ) nu mai gaseam nimic sa ma motiveze pe mine sa-l termin. Faptul ca a fost platit in avans integral ma face sa sper ca intr-o zi il voi termina.

De atunci am inceput nenumarate. Iata cateva dintre cele online: iTunesU, un NLP class la Stadford pe platforma Coursera, Codecacademy si “n” tutoriale online despre orice – de la impletit codite cu LilithedarkMoon, model de par profesionist, la gatit raw food cu Ligia Pop.

Recent am descoperit insa o platforma care m-a facut sa raman un pic mai mult. Site-ul se numeste memrise si a fost fondat de Ed Cook, un tip care te sperie la prima vedere si Greg Detre, neuroscientist la Princeton. Cand zic ciudat, ma refer la faptul ca in numarul din aprilie a revistei Wired UK, Ed Cook a memorat ordinea unui pachet de carti in 45 de secunde. “Our recipe for effortless learning has three simple ingredients: Science, Fun & Community”, spun ei.

Memrise este un site – comunitate pentru invatara de limbi straine. Inca in stadiu de dezvoltare, se bazeaza pe ideea ca invatam un lucru prin asocierea cu lucruri pe care le cunoastem deja, asa numitele “meme”. Mai mult, pune mult accentul pe joc. Am inceput sa invat germana si am trei gradini cu flori care trebuie ingrijite ca un farmville pe Facebook. Oricine poate adauga aceste meme si comunitatea decide care sunt cele relevante. Platforma ofera posibilitatea de a invata vocabular, nu si gramatica. Memrise are cu siguranta o abordare noua si pentru moment gradina cu flori, faptul ca pot vedea progresul si interactivitatea site-ului ma tine motivata.

Chiar as vrea sa aud exemple de cursuri online terminate cu succes.

Advertisements